راهنمای خرید

بررسی نکات خرید بهترین مارک دستگاه میوه خشک کن خانگی با قیمت مناسب

راهنمای خرید میوه خشک کن خوب +بهترین مارک میوه خشک کن خانگی

خرید میوه خشک آماده چندان مقرون‌به‌صرفه نیست. پس میوه خشک‌ کن به‌دردتان می‌خورد. میوه‌های خشک سال‌هاست وارد بازار تنقلات شده‌اند و طرفداران زیادی دارند. مخلوط‌کردن آن‌ها با آجیل یا سرو انفرادی آن‌ها در میهمانی‌ها، کافی‌شاپ‌ها و رستوران‌ها به‌عنوان تنقلات، به امری عادی و قسمتی از توقعات میهمانان یا مشتریان تبدیل شده است.

خشک کردن میوه‌ها برای استفاده در فصولی که به میوه با کیفیت و مطلوب دسترسی نداریم یا برای زمان‌هایی که می‌خواهیم در هر جایی به میوه مورد علاقه دسترسی داشته باشیم یکی از روش‌های دسترسی به آنهاست. یا اینکه می‌توان از خشک کردن میوه‌ها برای تهیه دمنوش استفاده کرده و به جای چای یا نوشیدنی‌های دیگر از آنها استفاده کرد.

اما از آنجایی که روش سنتی برای خشک کردن میوه ممکن است تا دو هفته هم به طول بینجامد و در نهایت هم نتیجه خوبی از آن نگیریم استفاده از دستگاه میوه خشک کن بهترین راهکار است. در این پست قصد داریم تا با بررسی نکات خرید میوه خشک کن به راهنمای خرید میوه خشک کن خوب با قیمت ارزان بپردازیم.

بیشترین مشکلاتی که در هنگام خشک کردن میوه به روش سنتی وجود دارد شامل مواردی مثل بد شکل شدن میوه خشک شده، تغییر رنگ، تغییر مزه و حتی در برخی از موارد خراب شدن و کپک زدن میوه به دلیل روش غلط خشک کردن میوه است. اما زمانی که از دستگاه میوه خشک کن استفاده کنید در سریع‌ترین زمان ممکن به نتیجه دلخواهتان خواهید رسید.

راهنمای خرید میوه خشک کن خوب و ارزان

برای همه ما پیش می‌آید که گاها با میوه‌های زیاد که در یخچال آشپزخانه روبه‌رو شده و به دلیل مصرف نکردن سریع آن با خرابی میوه مواجه شویم. در بیشتر موارد میوه مورد نظر را به مربا تبدیل کرده یا اینکه آن را خشک می‌کنیم. اما چون میوه مدت طولانی مانده است خشک کردن آن به روش سنتی هم داستانی دارد، اما با وجود میوه خشک کن می‌توانید به آسانی و ظرف مدت چند ساعت کلیه میوه‌ها را خشک کنید. در ادامه به بررسی نکات خرید دستگاه میوه خشک کن می‌پردازیم.

احتمالا این سوال در ذهنتان به وجود می‌اید که می‌شود همین کار را داخل فر انجام داد؟ راستش نتیجه کار در فر به‌خوبی میوه خشک‌ کن‌‌ درنمی‌آید! فرهای کانوکشن یا فن‌دار و همچنین فرهای معمولی قادر به تولید گرمای با مختصات لازم برای خشک‌کردن مواد غذایی نیستند و نقاط غیر هم‌دما ایجاد می‌کنند.

ضمن اینکه گستره دمایی اغلب فرها برای خشک‌کردن بیشتر انواع میوه‌ها و سایر مواد غذایی زیادی داغ است. وقتی هم که دما از حد لازم بالاتر باشد، مواد غذایی به‌جای خشک‌شدن می‌پزند و درنتیجه بخش قابل‌توجهی از طعم و مواد مغذی‌شان از دست می‌رود.

میوه خشک کن این امکان را به شما خواهد داد تا در زمانی کوتاه میوه‌ها را خشک کنید. این دستگاه به صورت برقی بوده و با امکاناتی که در اختیارتان قرار می‌دهد می‌توانید در زمانی کوتاه میوه‌ها را خشک کنید. بیایید ببینیم یک دستگاه میوه خشک کن چیست و چگونه باید با آن کار کنیم؟

خرید-بهترین-دستگاه-میوه-خشک-کن-خانگی

طرز کار میوه خشک کن چگونه است و چرا نمی‌توان به‌جای آن از فر استفاده کرد؟

میوه خشک‌کن‌ها آب میان‌بافتی مواد غذایی را بدون هیچ پختی خشک می‌کنند. دستگاه‌های میوه خشک‌ کن برای انجام این فرایند به المنت حرارتی و فن مجهزند. المنت حرارتی گرما تولید می‌کند و فن گرمای تولیدشده را داخل دستگاه به‌گردش درمی‌آورد.

حتما می‌پرسید مگر نمی‌شود همین کار را داخل فر انجام داد؟ راستش نتیجه کار در فر به‌خوبی میوه خشک‌ کن‌‌ درنمی‌آید! فرهای ترکیبی یا کامبی (فرهایی که یک‌جا از سیستم بخارپز و کانوِکشن برخوردارند)، البته مدل‌بالاها، معمولا تنظیمات ویژه خشک‌کن هم دارند. اما بیشتر فرهای کانوکشن یا فن‌دار و همچنین فرهای معمولی قادر به تولید گرمای با مختصات لازم برای خشک‌کردن مواد غذایی نیستند و نقاط غیر هم‌دما ایجاد می‌کنند.

خرید بهترین توستر

ضمن اینکه گستره دمایی اغلب فرها برای خشک‌کردن بیشتر انواع میوه‌ها و سایر مواد غذایی زیادی داغ است. وقتی هم که دما از حد لازم بالاتر باشد، مواد غذایی به‌جای خشک‌شدن می‌پزند و درنتیجه بخش قابل‌توجهی از طعم و مواد مغذی‌شان از دست می‌رود. ضمنا دستگاه‌های خشک‌ کن مواد غذایی از لحاظ مصرف برق هم در مقایسه با فر برتری دارند.

آیا میوه خشک کن فقط برای میوه قابل‌استفاده است؟

این وسیله درواقع خشک‌کن مواد غذایی است، اما چون اغلب‌مان با هدف میوه خشک‌کردن سراغش می‌رویم، بیشتر به‌اسم میوه خشک کن شناخته می‌شود. پس جالب است بدانید که دستگاه‌های خشک‌کن مواد غذایی علاوه‌بر خشک‌کردن میوه برای خشک‌کردن سبزیجات، غلات، گوشت و حتی گُل هم کاربرد دارند.

تهیه گرانولا و لواشک خانگی را هم به قابلیت‌های این وسیله اضافه کنید. خشک‌کن‌ها به‌علاوه در تهیه تِمپه اندونزیایی (از فراورده‌های تخمیری سویا)، ناتوی ژاپنی (ناتو هم از فراورده‌های تخمیری سویا به‌شمار می‌رود)، ماست تازه و سایر رسپی‌هایی که به دمای ملایم اما مداوم نیاز دارند به‌کار می‌آیند.

منتها دقت داشته باشید که خشک‌کن‌های دارای سینی گِرد بیشتر برای مواد غذایی خشک (میوه، سبزی، گوشت و امثال اینها) قابل‌استفاده‌اند. اما خشک‌کن‌های دارای سینی چهارگوش برای تهیه ماست و لواشک شکل مناسب‌تری دارند.

دستگاه میوه خشک کن چیست؟

وجود 2 تا 96 درصد آب در میوه‌ها سبب شده تا جایی مناسب برای رشد انواع قارچ و باکتری باشند. همین مورد باعث خراب شدن سریع میوه‌ها شده و اگر آنها را سریع مصرف نکنید خراب خواهند شد. خشک کردن میوه بر خلاف تبدیل آن به مربا و فرآورده‌های دیگر باعث می‌شود تا ارزش غذایی آن را تا حد بالاتری حفظ کنید.

با استفاده از دستگاه میوه خشک کن می‌توانید میوه‌هایی که برای خشک کردن در قطعات کوچکتر برش داده‌اید را در داخل سینی‌های موجود در آن قرار دهید. این دستگاه از انرژی برق برای خشک کردن میوه استفاده می‌کند. برنامه زمانی مختلفی که دارد امکان تعیین دمای محیط دستگاه را تا درجه‌های بالاتر از 70 درجه برایتان فراهم می‌کند. در نهایت بر اساس بازه زمانی که برای هر میوه می‌تواند متغیر باشد، میوه شما خشک شده و بدون اینکه طعم و مزه آن تغییر کرده باشد می‌توانید از آن برای تهیه دمنوش، سرو کردن در کنار آجیل و تنقلات دیگر از ان بهره ببرید.

نکات خرید میوه خشک کن خوب

برای اینکه یک دستگاه میوه خشک‌کن خوب و کاربردی تهیه کنید که امکان خشک کردن انواع میوه به بهترین شکل را در اختیارتان قرار دهد لازم است تا چند نکته را در نظر بگیرید که در ادامه به معرفی هر یک از آنها می‌پردازیم.

تعداد طبقات و نوع آنها

به صورت کلی میوه خشک‌کن‌های خانگی به دو شکل در بازار موجود هستند:

گروه اول آنهایی هستند که تعداد طبقات روی هم قرار دارد. در بخش انتهایی دستگاه یک فن قرار گرفته که وظیفه گردش هوا را بین تمامی طبقات بر عهده دارد. برای دسترسی به طبقات زیرین لازم است تا طبقات فوقانی را از دستگاه خارج کنید.

گروه دوم آنهایی هستند که مشابه نمونه قبل طبقات روی هم قرار دارند، اما هر طبقه به صورت کشویی در نظر گرفته شده است که به صورت کتابی هستند. در این مدل هر طبقه را که بخواهید کافی است به صورت کشویی آن را باز کرده و کاری به سایر طبقات نخواهید داشت. بر خلاف مدل قبل، فن گردش هوا در این مدل در بخش فوقانی دستگاه قرار دارد.

اگر سوال برایتان پیش آمده که کدام میوه خشک کن بهتر است؟ باید بگوییم که گروه دوم که طبقات آن کشویی هستند مناسب‌تر است. چرا که هم طبقات به صورت کشویی هستند و هم اینکه می‌توانید در هر طبقه یک میوه دلخواه را برای خشک کردن انتخاب کنید، چرا که خشک کردن در تمامی طبقات به صورت یکسان و یک دست صورت می‌گیرد. اما در گروه دوم اینطور نیست و لازم است تا برخی میوه‌ها را بر اساس دفترچه راهنما در طبقه پایین‌تر یا بالاتر قرار دهید.

وضعیت گردش هوا

فرآیند گردش هوا در این دستگاه بیشترین اهمیت را دارد. چرا که اگر هوا به درستی به تمام طبقات چه به صورت عمودی و چه به صورت افقی در گردش نباشد باعث خواهد شد تا در برخی طبقات به دلیل ماندن رطوبت در میوه به خوبی خشک نشده و سریع نیز فاسد شود.

ترموستات دستگاه

از آنجایی که لازم است هر میوه را به درجه خاص خود خشک کنید، داشتن قابلیت تنظیم دما با تعداد انتخاب بیشتر در اولویت است. بنابراین باید دستگاهی تهیه کنید که گستره بیشتری از انتخاب دما برای خشک کردن را به شما بدهد تا بر اساس دفترچه راهنما برای هر میوه دمای دلخواه را انتخاب کنید. ترموستات وظیفه نگهداری دما در درجه تعیین شده را دارد.

توان مصرفی

هرچه توان مصرفی وسیله‌ای کمتر باشد، انرژی کمتری هم مصرف می‌کند. اما مثلا بیشتر طول می‌کشد که به دمای لازم برای شروع‌به‌کار برسد. میوه خشک‌ کن‌ هایی که توان مصرفی بالاتری دارند، سریع‌تر گرم می‌شوند، اما گران‌ترند و برق بیشتری هم مصرف می‌کنند.

توان مصرفی خشک‌کن‌های خانگی معمولا بین حدود ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ وات است. این توان مصرفی مربوط به کارکرد المنت حرارتی و موتور فن است و هرچه توزیع یکسان‌تری بین المنت و فن داشته باشد، دستگاه کارکرد بهتری خواهد داشت.

ساخت بدنه

بدنه میوه خشک‌کن‌ از جنس پلاستیکی یا از جنس فولاد ضدزنگ است. البته فولاد ضدزنگ بیشتر برای ساخت خشک‌کن‌های سایز بزرگ و مدل‌های صنعتی استفاده می‌شود. مدل‌های خانگی را معمولا از پلاستیک می‌سازند. برای مصارف خانگی همین مدل‌های پلاستیکی که قیمت ارزان‌تری هم دارند کفایت می‌کنند.

شکل سینی میوه خشک کن

میوه خشک‌ کن‌‌های دارای طبقات کشویی معمولا سینی‌های چهارگوش دارند که برای خشک‌کردن خوراکی‌های نواری مثل لواشک خیلی مناسب هستند. اما میوه خشک‌کن‌هایی که طبقات‌شان روی‌هم چیده می‌شوند، برای تهیه خوراکی‌های امثال لواشک کمی سخت‌اند. این قبیل خشک‌کن‌ها وسط‌ سینی‌هایشان لوله‌ باریکی برای تقویت گردش گرما دارند و می‌توانید تعداد طبقات‌شان را برحسب نیازتان بچینید.

ظرفیت و گنجایش دستگاه

میوه خشک‌کن‌ها در دو نوع خانگی و صنعتی وجود دارند. نوع صنعتی برای تولید انبوه بوده و برای استفاده در خانه اصلا مناسب نیست، چرا که حجم بزرگی داشته و در هر بار می‌توانید تا صدها کیلو میوه در آن خشک کنید. اما در نوع خانگی با محدودیت حجم و گنجایش مواجه هستید، از یک سو باید دستگاهی انتخاب کنید که فضای زیادی از آشپزخانه شما را نگیرد و از سوی دیگر باید دستگاهی انتخاب کنید که گنجایش میوه بیشتری داشته باشد که برای خشک کردن میوه مجبور نباشید چندین بار این پروسه را تکرار کنید.

استفاده به عنوان سبزی خشک کن

این وسیله درواقع خشک‌کن مواد غذایی است، اما چون اغلب‌ ما با هدف میوه خشک‌کردن سراغش می‌رویم، بیشتر به‌اسم میوه خشک کن شناخته می‌شود. پس جالب است بدانید که دستگاه‌های خشک‌کن مواد غذایی علاوه‌بر خشک‌کردن میوه برای خشک‌کردن سبزیجات، غلات، گوشت و حتی گُل هم کاربرد دارند.

دقت داشته باشید که خشک‌کن‌های دارای سینی گِرد بیشتر برای مواد غذایی خشک (میوه، سبزی، گوشت و امثال اینها) قابل‌استفاده‌اند. اما خشک‌کن‌های دارای سینی چهارگوش برای تهیه لواشک شکل مناسب‌تری دارند.

خرید بهترین میوه خشک کن

زمان مورد نیاز برای خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

همه‌ی مواد غذایی در یک زمان خشک نمی‌شوند بلکه زمان خشک شدن میوه‌ها با هم متفاوت است. برای میوه‌هایی که قند بالایی دارند، باید میوه در دومرحله خشک شود در اولین مرحله دمای دستگاه پایین باشد و در مرحله بعدی باید کم کم درجه را افزایش داد. برای میوه‌هایی که سطح قند کمتری دارند دما به ترتیب معکوس اعمال می شود یعنی ابتدا دمای دستگاه را زیاد و سپس باید کم کرد به عنوان مثال برای خشک کردن سیب حدود 5 الی 6 ساعت زمان با دمای 55 تا 75 درجه مورد نیاز است که باز هم بستگی به دستگاه و برش شما بستگی دارد.

مزایای استفاده از میوه خشک کن

  • سلامتی: میوه خشک‌کن‌ها باعث حفظ مواد مغذی‌ موجود در مواد غذایی می‌شوند. دستگاه‌های خشک‌کن مواد غذایی آب میان‌بافتی خوراکی‌ها را می‌گیرند، اما بیشتر ویتامین‌ها و آنزیم‌ها را باقی می‌گذارند. مهم‌تر اینکه برخلاف مواد غذایی خشک‌شده یا کنسروی کارخانه‌ای حاوی نمک و نگهدارنده‌های سولفوری نیستند.
  • صرفه‌جویی: اگر میوه زیادی در یخچال دارید و بعید می‌دانید در مدت کوتاهی تمامش کنید، می‌توانید میوه‌های اضافه را تا خراب نشده‌اند خشک کنید. همان‌طور که گفتیم مواد غذایی خشک‌شده ماندگاری بیشتری دارند. ضمنا خرید برخی مواد غذایی خشک‌شده آماده گران درمی‌آید و اگر خودتان برای خشک‌کردن‌شان دست‌به‌کار شوید، در هزینه‌هایتان هم صرفه‌جویی می‌کنید.
  • کاربری آسان: درکل کار با دستگاه‌های میوه خشک‌کن پیچیدگی خاصی ندارد. ضمنا ازآنجایی‌که خشک‌کن‌ها فرایند خشک‌کردن را به‌آهستگی انجام می‌دهند، احتمال خراب‌ از آب درآمدن نتیجه کار خیلی کم است.

چگونه میوه‌ها را خشک کنیم؟

برای خشک کردن بهتر میوه‌ها بهتر است به برخی نکات توجه کنید. در این قسمت روش‌های مناسبی برای خشک کردن انواع میوه‌ها معرفی خواهیم کرد. معمول‌ترین روش برای خشک کردن میوه‌ها (معمولا برای خشک کردن هر نوع میوه می‌توانید از این روش استفاده کنید):

  1. ابتدا میوه‌ها را به طور کامل بشویید. در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را خشک کنید.
  2. در صورتی که میوه مورد نظر شما هسته دارد آن را خارج کنید.
  3. سپس میوه‌ها را درون سینی دستگاه میوه خشک کن قرار دهید. بهتر است میوه‌ها را به صورت یک لایه روی سینی قرار دهید.
  4. به صورت دوره‌ای میوه را چک کنید تا سرعت خشک شدن آن را ببینید (هر 6-8 ساعت)
  5. میوه‌های کوچکتر از سریعتر میوه‌های بزرگتر خشک می شوند. همچنین با خشک شدن اندازه آنها کوچک می شود، بنابراین می توانید سینی ها را ترکیب کرده و در صورت تمایل میوه بیشتری اضافه کنید.
  6. بعد از اتمام زمان تعیین شده اجازه دهید میوه‌ها 30 دقیقه خنک شوند سپس بچشید.

مراحل خشک کردن موز با دستگاه میوه خشک کن

موز خشک شده یکی از میان وعده‌های خوش طعم و مغذی است. برای خشک کردن موز می‌توانید از روش زیر استفاده کنید.

  • موز را به صورت نازک و یا در صورت تمایل با برش‌های ضخیم‌تر حلقه حلقه کنید. سپس آن‌ها را درون سینی دستگاه بچینید
  • دمای دستگاه را روی 135 درجه تنظیم کنید.
  • اجازه دهید موزها 8 تا 12 ساعت درون دستگاه میوه خشک کن بمانند.
  • پس از مدت زمان گفته شده سینی را خارج کنید. در صورتی که موزها شکننده و ترد باشند یعنی خشک شده و قابل خوردن هستند.

سوالات متداول در خصوص دستگاه خشک کن میوه و سبزی

آیا با این دستگاه میتوان سبزی خشک کرد؟

بله؛ این دستگاه وسیله‌ای برای خشک کردن انواع مواد غذایی در محیطی سالم است. شما می‌توانید انواع میوه و سبزیجات را با این دستگاه بر اساس ظرفیتی که دارد خشک کنید.

خشک کردن میوه با این دستگاه چقدر طول می‌کشید؟

این موضوع به فناوری و نوع دستگاه وابسته است. بر حسب تعداد طبقات، قدرت فن موجود در دستگاه و وضعیت گردش هوا متفاوت است؛ اما در مقایسه با روش سنتی چند برابر سریع‌تر جواب می‌دهد و چیزی در حدود 5 ساعت حداقل زمان است.

چند نوع دستگاه میوه خشک کن داریم؟

این دستگاه‌ها اصولا بر اساس مصرف به دو گروه خشک کن خانگی و صنعتی تقسیم می‌شوند. مدل‌های خانگی برای مصارف کم و حجم کمتر میوه هستند. اما از مدل‌های صنعتی به منظور کسب درآمد یا تولید میوه و سبزی خشک در یک واحد مواد غذایی استفاده می‌شود.

بهترین مارک دستگاه خشک کن میوه کدام است؟

برندهای ایرانی و خارجی زیادی این دستگاه را تولید می‌کنند که از جمله آنها می‌توان به پارس خزر، فلر، مولینکس، بوش و… اشاره کرد. اما نکته مهم این است که بر اساس ابعاد و توانایی که دارد یکی از محصولات برند دلخواهتان را انتخاب کنید.

جمع‌بندی نهایی

خشک کردن یک روش عالی برای نگهداری مواد غذایی است. مواد غذایی خشک جای کمتری نسبت به مواد یخ زده می‌گیرند و طعم بهتری نیز دارند. دستگاه میوه خشک کن به شما کمک می‌کند که در مدت زمان کوتاه میوه، سبزیجات، گیاهان معطر و … را به راحتی خشک و نگهداری کنید.

هنگام خشک کردن مواد، برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و کپک‌ها باید اجازه دهید آب به مقدار کافی کم شده و مواد شما به طور کامل خشک شود. میوه‌ها به دلیل داشتن قند می‌توانند بدون خراب شدن 20% از آب و رطوبت را درون خود حفظ کنند اما سبزیجات باید به طور کامل خشک شوند.

ما در این مقاله به شما انواع دستگاه میوه خشک کن را معرفی کرده و بر اساس مارک‌های مختلف ایرانی و خارجی نیز مزایا و معایب هر یک را مورد بررسی قرار دادیم. در صورتی که تجربه‌ای در استفاده از هر کدام از محصولات معرفی شده دارید یا اینکه سوالی در انتخاب و خرید میوه خشک کن برقی برای شما پیش آمده می‌توانید از بخش نظرات برای ما ارسال کنید تا شما را راهنمایی کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا